Hvem er Klaus og hvorfor?

Nissens hjelper Klaus har i desember flyttet inn i Nyli barnehage. Han har bygget seg et lite rede med dør, stige og egen postkasse på hver avdeling.

Klaus er en natteaktiv liten fyr som utfører noen små god-streker og noen rampestreker. Inne på Månetoppen hadde han en dag gjort lettmelken om til sjokolademelk, og en annen dag hadde han med seg en stor gave som vi fikk i julesamlingen. Inne i den var det et nytt doktorsett.

På Solstrålen har Klaus tullet mye med dopapiret, en dag hadde han stablet alle dorullene i et høyt tårn og noen dager senere hadde han snublet i dorullen inne i garderoben og det var dopapir over alt.

For barna er Klaus en liten tullete nissehjelper som skaper mye undring og setter i gang barnas fantasi rundt hvordan han har gjort det, hva som har skjedd, hvordan klarte han å skjule det for oss? Personalet har her en viktig oppgave her som rammeplanen sier at vi skal. Vi skal støtte barnas refleksjoner rundt situasjoner, temaer og fenomener og skape forståelse og meninger sammen med dem.

Klaus sendte et brev før han ankom barnehagen, der skrev han litt om seg selv og hvorfor han skulle komme. Han fortalte oss også at nissen sa han var litt rampete, men da svarte Klaus: «det er bare sånn jeg er.»  Vi er alle ulike og tenker ulike tanker, rammeplanen skriver en del om et likestilt samfunn. Det er viktig at alle skal ha like muligheter til å bli sett, hørt og oppmuntret til å delta i fellesskap. Derfor setter hjelpenissen dette inn i et fint perspektiv, det er lov å være forskjellige, noen er snille, noen later som de er 😊 og noen liker å tulle litt.

Desember er en hektisk måned i mange hjem, men det å kunne skape en varm og rolig stemning rundt førjulstiden i barnehagen er noe vi i Nyli barnehage ønsker å ha i fokus. Kose oss med en film, en juleaktivitet, lese en bok, eller bare undre oss over hva Klaus har stelt i stand i dag.

Vi ønsker å skape magi for ungene på denne tiden av året og håper Klaus kan være med å skape gode forventninger hos barna før jul

Ha en fin førjulstid!!