Månetoppen har fått prøve ecoprint

Å kunne tilrettelegge for at formingsaktiviteter «beregnet» på de eldste også kan gjøres hos de yngste, er noe mitt hjerte brenner for. Dette har barna på månetoppen fått ta del i september.

Da fikk de muligheten til å bli kjent med en teknikk beregnet på de eldre barna, denne formingsaktiviteten er kalt ecoprint. Prosessen går ut på at barna dypper ark i ulike typer kjemiske blandinger (det skal nevnes at dette ikke er blandinger som er farlige for barna, men samtidig er blandinger barna ikke får mulighet til å ta i bruk alene og de bør ha på seg hansker). Det ene arket dyppes i alun, og det andre arket dyppes i kobber eller/jernblanding. På toppen av det ene arket får barna legge selvplukkede blader, før bladene pakkes inn med det andre arket på toppen. Dette dampkokes i 1-3 timer. Da har det magiske skjedd, klorofyllet fra bladene har trekt inn i begge arkene og etterlatt seg to ulike, men nydelig trykk.

Barna fikk være med i hele prosessen og hvor de fikk undre underveis, både over hva som skjedde i lageprosessen, og ikke minst når de åpnet arkene å fikk se hva som hadde skjedd.