Månetoppen tok de tre små grisene med på tur

Denne måneden snakker vi litt om hvor det går an å bo. Kua og sauen bor i fjøset. Mennesker bor i hus eller leilighet og musa bor på loftet. Vi har tatt for oss eventyret om de tre små grisene, og hvor de bor? Den første lille grisen bor i et hus som er bygd av strå, den andre lille grisen i et hus av planker og den siste lille grisen i et hus av murstein. Ved at vi gjentatte ganger har lest boka, så har barna blitt godt kjent med innholdet. Vi samtaler dermed med barna om: Hvem er med i boka? Hvor bor grisene? Hvem kommer og vil spise grisene? Gjentakelse gir barna muligheten til å bli godt kjent med innholdet, og kan øke barnas følelse av å meste boka: Jeg vet hva som kommer til å skje. Jeg husker boka. Det som er spennende med gjentakelser er at barna får muligheten til å fokusere på ulike sider ved boka: illustrasjoner, handling og språk.

På mandag tok vi med oss de tre små grisene, ulven og boka ut i skogen. Der ble eventyret fortalt, barna fulgte med som lys mens de levde seg inn og fikk medvirket i handlingen. Etter samlingsstund gikk vi videre innover i skogen for å se om vi kunne oppdage og undre oss over noe nytt og spennende. Kanskje vi kunne finne noe som grisene kunne koke i gryta som de hadde fyrt opp i peisen under pipa?