Meny Nyli barnehage høsten 2017

Bra mat i barnehagen.

I år vil Nyli barnehage har sterkere fokus på mat og måltider i barnehagen. Maten i barnehagen, enten den er medbrakt eller er tilberedt i barnehagen, er derfor av stor betydning for barns utvikling og helse.Barnehagen har ansvar for å legge til rette for måltider som fremmer helse.

Vi har laget ny meny som rullerer i 4 uker med gode og hjemmelagde matretter som kan inspirere til sunne matvaner. En fredag i måneden blir det Luregruppa sin kafe. Foresatte til Luregruppa vil bli utfordret til å komme med gode menytips som skal serveres i kafeen.

Meny for høsten 20171.september 2014 004

uke 1

Mandag – smøremåltid med godt brød pålegg.
Prim, makrell i tomat, leverpostei og skinkeost. Sylteagurk og tomat.

Tirsdag – smøremåltid med hjemmelaget grove rundstykker, egg, kaviar, ost, skinke og leverpostei. Agurk. Solstrålen baker rundstykker.

Onsdag- Ostesmørbrød med agurk og tomater.

Torsdag- smøremåltid med godt brød og pålegg. Syltertøy, brunost, oppskåret fiskepudding, skinke, leverpostei og syltertøy. Månetoppen baker brød.

Fredag- fiskepinner med gulrøtter og poteter

Uke 2

Mandag – tirsdag og torsdag er det samme hver uke. Vi er åpne for innspill fra foreldre med ideer om barna liker å spise hjemme.

Onsdag: Tomatsuppe med grove baguetter

Fredag: Pasta bolognese med fullkornspasta

Uke 3

Onsdag- Krokodillene lager pizza

Fredag – Fiskekaker med blomkål, brokkoli og poteter

Uke 4

Onsdag- Suppe med grovt brød

Fredag: Luregruppas kafe. Månetoppen havregrøt.

Gulrot serveres etter hvert måltid.

Vi serverer frisk deilig frukt klokken 15.00.

Velbekomme