Retningslinjer for syke barn

Generelt sett så er det barnets allmenntilstand som avgjør om barnet skal være hjemme eller ikke. Barnet bør være friskt nok til å kunne delta i barnehagens aktiviteter. Barnet skal også være feberfritt.

Her er noen av de vanligste sykdommene og retningslinjer vi har ved sykdom i Nyli barnehage. For mer utfyllende info, se folkehelseinstituttet.

Feber

Barns normale temperatur varierer. Temperaturer som er mer enn 37,5° på morgenen, og 38° på ettermiddag/kveld regnes som forhøyet temperatur, og trenger hvile. Barn med feber må holdes hjemme til det er feberfritt, og en feberfri dag.

Oppkast og diare

Smittefaren er størst mens barnet har symptomer med oppkast og diare, og barnet må holdes hjemme i denne perioden. Barn med oppkast/diare skal holdes hjemme 48 timer etter siste symptom. God håndhygiene er viktig for å forebygge smitte spredning.

Øyekatarr

Ved kraftig øyekatarr med rikelig pussdannelse bør barnet holdes hjemme inntil pussdannelsen har avtatt. Dette er på grunn av risikoen for å smitte andre barn. Ved kraftig øyekatarr vil det vanligvis være behov for legekontakt, og barnets allmenntilstand vil også i stor grad styre behovet for å være hjemme fra barnehagen. (Folkehelseinstituttet)

Forkjølelse

Det er barnets allmenntilstand som avgjør når barnet kan i barnehagen.

Vannkopper

Barnet kan gå i barnehagen når utslettet har begynt å tørke inn.

Influensalignende symptomer

Barnet kan i barnehagen når allmenntilstanden tilsier det.

Hodelus

Barnet kan vende tilbake når behandling er igangsatt.