Slimsnø og slimsnøkaker

Barnehagedagen 6. mars 2019 har tema «Jeg lurer på …» Den skal sette fokus på nysgjerrighet og undring gjennom blant annet lek, utforskning og skapende aktiviteter. Det er ikke bare den dagen vi har dette fokuset, men hver dag gjennom hele året. Mandag begynte vi å utforske bleier for å bøte litt på barnas savn av snø. Det er nemlig ikke alle prosesser som skal være like logiske. Det er der det gir mulighet for undring.

Apekattene var de første som fikk klippe opp ei bleie for å se hva som var inni. De fulgte spent med når vannet gjorde det hvite «støvet» som de kalte det om til is, snø, slimsnø. Massen vokste og vokste ettersom vi tømte mer vann i balja, og de fleste syntes det var spennende å ta på. Det var sju par hender oppi den lille balja. De som lurer på det … ja, jeg har fått rede på hvilke foreldre som brukte bleier når de var små.

To dager senere hadde vi flere baljer og flere bleier. De som ville av apekattene og krokodillene fikk prøve. De var skeptiske til bleier. Tenkte nok brukte bleier, men nysgjerrige nok til å bli med. De rørte og rørte, lagde snøballer, snømenn, slimsnøkaker, og gravde ned dinosaurer. Litt hvitt glitter ga inntrykk av skaresnø, og grønt glitter minnet dem om gress og Daidalos sin slimsjø.

De som ble med fikk undersøke et produkt de alle kjenner til, men antagelig ikke har skjønt hvordan fungerer. Apekattene kunne relatere det til seg selv gjennom å fortelle det de visste om bleier. De har fått ta på og føle den underlige konsistensen, mykt, klumpete og klissete. De har fått leke med og grise akkurat så mye som barn er gode på.

Dere kan glede dere til barna spør om få gjøre dette hjemme 🙂