Sykdom og omgangssyke i Nyli barnehage.

Kjære foreldre, nå er det snart høysesong for omgangssyke og andre sykdommer. Det er nesten ikke til å unngå at noen barn blir rammet, men du kan gjøre noe for å redusere problemet. Her er tips fra Lene Vaaje Hansen, smittevernrådgiver i Arendal kommune.

Fravær.

Omgangssyke smitter lett mellom barn. Viruset finnes i oppkast og avføring, og kan smitte til andre ved sprut mot ansiktet eller via gjenstander og fingre til munnen. Viruset kan fortsatt være i avføringen etter at barnet er friskt. Derfor må barnet være hjemme i 48 timer.

Ved feber må barnet ha en feberfri dag før barnet kommer tilbake til barnehagen.

Håndhygiene.

Håndhygiene er alltid viktig, men superviktig når det går omgangssyke. Da er det såpe og vann som gjelder. Husk! Foresatte i Nyli barnehage skal ta anti bac på hendene før de går inn i barnehagen, og barnas hender skal vaskes før de går inn på avdelingen! Hjelp barna med dette! Hendene vasker vi etter toalettbesøk og før spising.

Hilsen personalet i Nyli barnehage