Togtur til Flaten

«Barnas medvedvirkning på barnehagens hverdagsliv legger grunnlaget for videre innsikt i og erfaring med deltakelse i et demokratisk samfunn. Gjennom utforsking opplevelser og erfaringer skal barnehagen bidra til å gjøre barna kjent med eget nærmiljø,samfunn og verden.

Barnehagen skal bidra til kunnskap om og erfaring med lokale miljøer samfunnsinstitusjoner og yrker slik at barna kan oppleve tilhørighet til nærmiljøet.»

Mandag 15.april hadde barna på solstrålen en fabelaktig, læringsrik og solfylt dag på Flaten. Minibussene troppet opp å hentet oss utenfor barnehagen, tok oss ned til togstasjonen hvor toget sto parat og ventet på oss.

Vi “tøffet” avgårde, forbi Stoa, hvor noen hadde vært å handlet mat i butikken på lørdag. Reisen gikk til Rise, der fikk vi se noen hester som travet på jordene, i Froland kjørte vi over en stor bro og videre kjørte gjennom den lange skogen mot Bøylestad. Hvor vi tilslutt kom frem til Flaten.

Barna fikk balansere på en bom, kaste stein i elva, undre seg, hadde gode rolleleker og fikk utfordret seg i trærne.