Utprøving av ny teknikk i forming

Før det blir høst og bladene mister grønnfargen skal barna i barnehagen prøve ut eco-print.

Prinsippet i denne teknikken er at klorofyllet/fargen i blader og blomster skal trekke inn i ark og stoffer ved å dampes. Barna skal være med på en lengre prosess der de først samler blader som presses. Noen dager senere kan bladene plasseres mellom akvarellark eller stoffer som er dyppet i ulike løsninger. En av løsningene gjør at bladene slipper fargen, mens de andre gir ekstra farge.

Neste uke skal vi samle bladene, så da trenger vi aviser for å få lagt alt i press. Aviser dere er ferdig med å lese kan barna gjerne ta med i barnehage.

Noe av resultatet fra eco-printen vil dere få se på kunstutstilling senere i høst. Resultatet er aldri gitt på forhånd, så det blir spennende å sa hva barna skaper.