Et nytt sted å høre til.

Da er vi igjen i gang med et nytt barnehageår. Noen er helt nye i barnehagen og noen er kommet over på ny avdeling. Det er alltid spennende, både for barna, foreldrene og for oss ansatte. Mange tanker og følelser går igjennom de små hodene, «hva gjør jeg her?» «hvor skal mine tryggeste omsorgspersoner hen?», «hvordan skal jeg klare å tilbringe en hel dag med alle disse ukjente menneskene?». Dette er også tanker foreldrene ofte sitter med: «hva i huleste er det vi gjør, levere barnet vårt hit til ukjente mennesker?», «hvordan vet vi at barnet vårt er trygg?», «hvordan har barnet mitt det?». Men det er helt normale tanker, tenk å levere fra oss det mest verdifulle vi har til for mange en ukjent institusjon.

For oss ansatte i Nyli barnehage er den viktigste målsetningen i oppstarten å gi foreldre og barn en god start med stort fokus på omsorg og trygghet. Rammeplanen for barnehagen sier at personalet skal sørge for at barna opplever trygghet, tilhørighet og trivsel i barnehagen. Det blir gjennomført på ulike vis på Månetoppen og Solstrålen, som selvfølgelig er på grunn av ulike stadier i utvikling, men alle barna har behov for å bli sett, ha et trygt godt favn og timevis med omsorg og kjærlighet. I starten er vi også opptatt av at barna blir kjent med hvordan hverdagen fungerer. Å kjenne til regler, rammer og rutiner er viktig for at barna opplever forutsigbarhet.

Som foreldre/omsorgspersoner er det bare å ta tak i oss og spør hvis det er noe som dere lurer på. Vi er her også for å gi dere trygghet om at deres barn har det godt og blir sett i løpet av barnehagehverdagen. Spør oss om hva deres barn har gjort i løpet av dagen, hvem har hun/han lekt med eller eks: hvor var dere på tur i dag og hva gjorde dere der? Dette kan være spørsmål som er fine å ha informasjon for å kunne ha gode samtaler rundt middagsbordet.

De neste ukene vil alle som enten har nye barn på månetoppen eller barn som i høst har begynt på solstrålen få innkalling til blikjent-samtale. Dette gleder vi oss til!

Ha en fin dag!