House of the heroes på Filippinene

I februar reiste jeg med familien min og 16 andre barn, ungdom og voksne til Manila på Filippinene. Målet var barnehjemmet House of the heroes. Venneparet vårt, Elisabeth og Craig Jonhson, fra Fevik misjonskirke startet opp barnehjemmet for 10 år siden. Her er det 18 barn som har vært gjennom mye barn aldri skal oppleve. På tross av det var det 18 livlige, smilende, kjempe glade barn vi traff. Nå får de dekket alle de primære behovene sine, de får omsorg og kjærlighet, de får skolegang, de får leke og de får være barn.

Jeg var så heldig å få med meg pengene som egentlig var satt av til julebord for personalet i barnehagen vår. Alle de herlige voksne som er sammen med deres barn ønsket å gi en gave til barna på barnehjemmet. I tro barnehageånd var pengene med på å gi barna en stor opplevelse. Teamet som reiste ned arrangerte leir for barna på et feriesenter. Noen av barna badet for andre gang i livet, og de storkoste seg. Vi fikk fort god kontakt med dem. Flere av de eldste barna snakket engelsk. Andre snakket bare tagalog, men gjennom leken forsvant språkbarrieren.

 

 

Pengene rakk langt i Manila. Etter tips fra læreren Ria handlet vi inn mye formingsmateriell, baller og noen spill. Det blir brukt hjemme på fritida. Selv om de går på offentlig skole har styret for barnehjemmet valgt å ansette en lærer for å hjelpe barna gjennom skolegangen. Ria er en nydelig dame med et stort hjerte. Etter vi kom hjem fikk jeg tilsendt bilder fra henne. Barna satt rundt border og spilt Uno og lekte med plastelina.

Barnehjemmet drives selvstendig og foreløpig kun på privat støtte. De var kjempe takknemlige for gaven fra barnehagen, og jeg skal overbringe et stort tusen, tusen takk fra dem!

Så … TUSEN TUSEN TAKK!!

 

Hvis dere vil se mer fra barnehjemmet finner dere de på: https://houseoftheheroes.org/

De er også på facebook og instagram:  https://www.facebook.com/houseoftheheroes/