Nyli barnehage har hilsen i siste menighetsblad.

Innlegg i menighetsbladet.

Kjære menighet.

Der er nå stor aktivitet med utbygging av menighetshuset. Barna følger nøye med gravemaskiner og lastebiler i aktivitet. Vi er glade for at piggingen er over, men spennende å se bygget ta form. Det blir en annerledes høst når vi ikke kan bruke menighetshuset til våre arrangementer,  så vi gleder oss veldig til det er ferdig. Koronaen har gitt oss mange og nye utfordringer. Siden vi følger nasjonale og lokale føringer, gir dette oss store tilpasninger innen organisering og bemanning.  Vi synes barn, foreldre og ansatte som alle involvert i endrede hverdagssituasjoner, er flinke til å tilpasse seg.

Nyli Barnehage er en av få menighetsbarnehager i Arendal kommune, og det er vi stolte av. Bernehagen har barn med ulike nasjonaliteter og foresatte med ulik tro. Vi fikk nettopp brev fra et tidligere barn som nå er blitt konfirmant. Nyli barnehage var da tatt med i konfirmasjonstalen fra foreldrene som en refleksjon over hva barnehagen hadde gitt barnet deres.
Her er et lite utdrag fra talen: “Barnehagen som plattform. Nyli barnehage er en kristen barnehage, men uten at den utvidede formålsparagrafen på noen måte var påtrengende. Fokus var slik vi foreldre så det, og ser hvordan det har påvirket deg kjære konfirmant , preget av verdier, normer og holdninger som har gitt grunnlag for å møte det som verden har å by på. Selv om det var noen kirkebesøk var det ikke frelsen eller omvendelse sto viktigst for personalet, men det å skape en trygg oase, der hvert enkelt barn var unikt og hadde sine egne valg. Vi som voksne kan hjelpe til, men barnet må velge, og hagen det velger skal være fylt med kjærlighet. Dette setter spor.”
Dette var en stor takk til alle flotte medarbeidere i Nyli barnehage som gjør en fenomenal jobb og lager barnehagen til en trygt og godt sted å være.

Vi gleder oss til jul der det er mange flotte tradisjoner vi tar vare på. Hver dag i desember har vi «dagens bestevenn» som får trekke kalendergave, og dette barnet er i ekstra fokus den dagen. Vi leser juleevangeliet, synger julesanger, og alle barna lager fine gaver med stort hjerte til sine nærmeste. I Nyli barnehage vet alle barna hvorfor vi feirer jul.

I desember har vi omvendt julekalender som betyr at barna tar med seg brukte leker hjemmefra, og pakker de inn som julegaver. Gavene blir videre sendt med til en hjelpesending. Det er viktig å lære seg at alle har det ikke like godt som meg.

Vi vil ønske alle venner av Nyli barnehage en fredelig jul og alt det beste for det nye året. Vern om hverandre og ta ekstra vare på de som trenger noen å snakke med. Alle trenger venner, – og et smil kan gjøre en stor forskjell.

Julehilsen fra alle oss i Nyli barnehage