Sansekasser inne.

Barn utforsker verden med hele kroppen, noen smaker, noen lytter, noen føler , andre observerer. Rundt en liten sansekasse med oransje linser sitter fem barn og snakker, fantaserer og leker.

Deres andre møte med sansekasser. Første gang var kassa fylt med små grønne bønner.

«De lager helt samme lyd», (som de grønne) sier et av barna. » De lukter godt! som sursukker?» sier nummer to. Jeg synes det lukter salt!» sier nummer tre.

Sansekasser med ulike materiell kan skape ulike assosiasjoner og lekesituasjoner. Samarbeid og sosial kompetanse øves. «Kan jeg ha den etter deg?» Noen peker på den gjennomsiktige flaska. «Var den kul?» Mens de andre leker med kopper, kar og flasker, har to andre begynt å leke med dinosaurer. «Vi to har samme navn, og disse to dinosaurene er helt de samme! Det var rart!»- plutselig har det som for tre minutter siden blitt en stor foss som dinosaurene bader i. » Dette er et lavahav!»

Assosiasjonene flyter lett mellom barna,- et fly, en helle konkurranse, en grisebinge, en krokodillesump, vannet må byttes, sykebilen kommer…. En magisk stund i Nyli barnehage.

Lisbeth:-)