Solstrålen på tur til Bjørnebo

Det er onsdag og turdag står på planen for hele solstrålen. Denne gangen reiser vi til Bjørnebo. Luregruppa pakker sekken å går inn til Bjørnebo. Krokodiller og apekatter blir henta av maxi-taxien. Vi er så mange at vi må ha to stykker. Det er mye latter og spenning når maxi-taxien kjører av gårde. På veien ser vi tre rådyr, og vi hører fra bak i bussen at der er Bambi.

Da vi kommer frem, går vi opp til samlingsplassen. Krokodillene og apekattene kom først. Rammeplanen sier at barna skal «utvikle glede ved å utforske naturen til utforskning og kroppslige utfordringer og får en forståelse av hvordan en bruker og samtidig tar vare på miljøet og naturen». Noen gikk på en liten oppdagelsesferd i området, mens andre lette etter insekter. Vi løfta opp steiner og så hva vi fant under dem. Der var maur, beitemark og tusenbein. Når vi var ferdig med å kikke på insektene la vi steinen på plass slik at huset til insektene ikke skulle bli ødelagt.

IMG_0639IMG_0640

«Uten mat og drikke, duger helten ikke». Vi hadde med oss grill og fiskeburgere, som vi koste oss med når luregruppa kom frem.

IMG_0638 IMG_0637

Etter mat lekte vi litt til, før guttene i lurgruppa gikk hjem, sammen med Lydia, Vemund og Alida.