Undring i nærmeste nærområde

Tenk så heldige vi er, barnehagen ligger midt i et stort turområde. Men for de yngste er ikke det å reise på den lange turen det viktigste, men at barna blir kjent med de ulike områdene vi har rett utenfor døra. Denne mandagen gikk turen til lastebilen og gravemaskinen nedenfor barnehagen. Her var det nok å finne på, utfordringer kom og masse undring ble det plass til.

Hvorfor er det gravemaskinspor på veien? Hvordan har gravemaskinen løftet opp de steinene? Hva skjer når vi knuser isen på pytten, er det vann under? Får pinnen min plass oppi det hullet, eller er den for liten?

En av våre viktigste oppgaver blir da som rammeplanen sier at vi skal støtte og berike barnas initiativ, undring, nysgjerrighet, kreativitet, læringslyst og tiltro til egne evner.